Nyhedsoversigt

15.06.2022 - Nyheder

Pressemeddelelse – Logimatic opkøbt af Axcel og fusionerer med Picca Automation.

København, den 15. juni 2022

Axcel fortsætter opkøb til ny nordisk automationsgruppe

Logimatic bliver nu en del af Axcels nye nordiske automationsgruppe og fusionerer samtidig med gruppens andet danske selskab Picca Automation. Axcel styrker derved sin udviklingsstrategi om at skabe Nordens førende automationshus.

Axcels nye gruppe består derved af de to fusionerede danske virksomheder Picca og Logimatic samt af svensk-norske Acobia, som Axcel købte i marts. Logimatic fastholder sine nuværende aktiviteter i Aalborg og Værløse og ejere og ledere fortsætter som hidtil med en betydelig ejerandel.

“Vores vision er at bygge Nordens største og bedste leverandør af komplekse automationsløsninger, hvorfor partnerskabet med Logimatic Engineering er et helt naturligt skridt på rejsen. Vi ser frem til at få Logimatic Engineering med i gruppen og skabe en endnu stærkere virksomhed for både kunder og medarbejdere,” siger Christoffer Müller, partner i Axcel.

Logimatic har siden 1987 lavet design og leveret komplette el- og SRO-anlæg, SCADA-systemer, PLC-styringer og kommunikationsnetværk. Gennem mangeårige kunderelationer har Logimatic etableret sig, som en af markedets fortrukne automationspartnere indenfor marine, spildevand, fjernvarme, energi og forsyning. Virksomheden ledes dagligt af adm. direktør, Troels Severinsen, i Aalborg og Per Ghodt i Værløse. Med fusionen vil den samlede stab fremover bestå af 150 medarbejdere fordelt mellem Aalborg, Værløse, Søborg, Silkeborg, Troldhede, Thisted og Randers. 

Styrker kompetencer og teknologier

”I Logimatic ser vi frem til at blive en del af automationsgruppen og ikke mindst til den tætte relation til Picca, der betyder, at vi nu tilbyder en bredere pallette af kompetencer. Partnerskabet i gruppen er skabt på et fælles værdisæt med fokus på innovation, nærhed og kundetilfredshed som højeste prioritet. Vores udviklingsstrategi sikrer markedets dygtigste kompetencer i én gruppe. Fusionen er det rigtige sted at videreudvikle de systemer og produkter Logimatic har installeret hos vores kunder. Vi skaber også et større serviceteam med bedre lokal support landet over,” siger Troels Severinsen, adm. direktør hos Logimatic.
 
Henrik Jensen, adm. direktør hos Picca fortsætter: ”Sammen med Logimatic runder vi en milepæl i vores udviklingsstrategi. Vi glæder os over, at vi sammen kan styrke både vores kapacitet og kompetencer markant. Logimatic har gennem flere årtier haft succes med innovative projektløsninger og sammen kan vi øge ambitionerne for vores fremtidige udvikling af ny teknologi. Geografisk komplimenterer vi også hinanden godt. Vi vil fremover være stærkt placeret både i forhold til vores kunder, men også i forhold til rekruttering.”

Alle Logimatics aktiviteter i Aalborg og Værløse samt arbejds- og projekttilgange fortsætter som hidtil.

Marktlink har været M&A-rådgiver for Logimatic i forhandlingerne med Axcel.

Om Logimatic

Logimatic er grundlagt i Aalborg i 1987 og er en dansk ingeniør- og teknologivirksomhed. Logimatic udvikler automationsløsninger indenfor marine, spildevand, fjernvarme, energi og forsyning. Logimatic er i alt 30 ansatte med afdelinger i Aalborg og Værløse.

Om Picca Automation

Picca Automation udvikler automationsløsninger til produktion og procesanlæg. Picca Automation har siden stiftelsen i 1988 arbejdet for en lang række kunder indenfor områderne miljø & energi, pharma, industri samt føde & drikkevarer.

Picca består af 120 medarbejdere med afdelinger i Søborg, Silkeborg, Troldhede, Thisted og Randers.

For yderligere information kontakt venligst:

Logimatic:

Troels Severinsen, adm. direktør

M: 40 28 59 43 / E: ts@logimatic.dk

Picca Automation:

Henrik Jensen, adm. direktør
M: 20 20 52 30 / E: hje@picca.dk

Knut Akselvoll, bestyrelsesformand

M: 30 42 90 88 / E: kak@picca.dk