Nyhedsoversigt

03.09.2020 - Nyheder

Banebrydende lager-setup hos Billund Lufthavn

LOGIA optimerer vareflowet til Taxfree shoppen hos Billund Lufthavn og sikrer, at rejsende aldrig møder tomme hylder i butikken.

Billund Lufthavn har de sidste år oplevet stor vækst i antallet af besøgende, og lufthavnen har i den forbindelse udvidet med et nyt multihus for at øge kapaciteten. Multihuset er bl.a. udstyret med to lagerautomater, hvor alle Taxfree shoppens småvarer lagres. Lagerautomaterne strækker sig over 3 etager. I stueetagen indlagres varerne i automaterne, og på 2. etage, hvor lufthavnens Taxfree shop ligger, plukkes varerne direkte fra automaterne.

Lagerautomaterne og Taxfree shoppens øvrige lager styres af WMS-systemet LOGIA, som binder lageret og butikken sammen. LOGIA er integreret med lufthavnens ERP-system, og når en vare bliver købt i butikken, registreres det øjeblikkeligt i LOGIA. Genopfyld til butikken igangsættes automatisk fra LOGIA, før varerne bliver udsolgt. Det sikrer, at rejsende aldrig møder tomme hylder i Taxfree shoppen. 

Det nye lager-setup sikrer, at kapaciteten udnyttes maksimalt. Effektiviteten af arbejdsprocesserne forøges, den interne transporttid formindskes, og bygningens højde udnyttes med en kompakt lagring i automaterne. Det giver Billund Lufthavn de bedste forudsætninger for at fortsætte væksten, når rejseforholdene kommer tilbage til det normale.

Læs mere om LOGIA lagerstyringssystem.