Hvad er HMI?

Hvad står HMI for?

HMI er en forkortelse af Human Machine Interface, som er bindeleddet mellem brugeren og PLC’en. HMI findes typisk i form af en trykfølsom skærm eller computer, der giver brugeren mulighed for at styre et mindre anlæg. HMI og SCADA-udtrykkene bliver ofte brugt for det samme. Et SCADA-system har en HMI flade, men denne flade er ikke nødvendigvis et SCADA system. Den største forskel på de to er, at et SCADA-system kan styre hele anlægget centralt og foretage dataopsamling. På HMI’et kan du kun styre en del af systemet på større anlæg men det er ikke muligt at foretage dataopsamling i HMI’en. I praksis vil det ofte betyde at SCADA-systemet vil være at finde i for eksempel et kontrolrum og giver overblik over flere ting, mens HMI’et vil være at finde ved den enkelte maskine den er tilknyttet. I Logimatic laver vi både HMI flader og SCADA-systemer som kundetilpassede løsninger og arbejder med afsæt i ISA-101 HMI standard.

Eksempel på Human Machine Interface
Dette er et eksempel på et skærmbillede fra et Human Machine Interface

Hvad bruges en HMI til?

Udtrykket kan bruges til at beskrive næsten enhvert skærm, dog benyttes det oftest i industrielle sammenhænge. Funktionen kan variere meget, men den bruges som udgangspunkt til at vise en form for data. Det kan være brugerfladen bruges til problemdiagnosering, det kan også være den bruges til at spore et workflow eller overvåge kritiske værdier, som for eksempelvis temperaturer. Mulighederne er mange og det vigtigste er at informationerne er tilpasset til de krav som du stiller til informationsflowet.

Hvem gør brug af HMI?

Brugen af denne slags interface er meget udbredt og eftersom de kan skræddersyes til forskellige behov, bruges de på tværs af mange industrier. Hos Logimatic har vi særligt erfaring med at levere til det maritime, spildevands- og forsyningsindustrien.

Hos Logimatic er vi eksperter

Hos Logimatic har vi mange års erfaring i at arbejde med HMI, SCADA-systemer og PLC programmering. Om der er tale om en komplet løsning, delvis løsning eller rådgivning, så står vi klar til at hjælpe med at finde den rette løsning. Vores løsninger er skræddersyede til jeres forventninger og lever op til de højeste kvalitetskrav. Find din kontakt hos Logimatic og hør mere om hvad vi kan tilbyde dig her: Kontakt Logimatic. Ønsker du at lære mere om os, kan du læse mere her: Om Logimatic.