Hvad er ISA-101 HMI Standard?

Hvad er ISA-101 HMI Standard?

Hvis du gerne vil være klogere på hvad ISA-101 HMI standard er så er Logimatic eksperter. Du kan her blive lidt klogere på begreberne ligesom vi sidder klar til at sammensætte en SCADA og SRO-løsning til dig.

For at sikre det bedste ”Human-Machine Interface” (HMI), i fx et SRO-system som et SCADA, så er det en stor fordel at benytte en designstandard som rettesnor når brugerfladen designes. ISA-101 er en designstandard og en række anbefalinger der er skabt for at minimere fejl, herunder menneskelige fejl. Kort fortalt er formålet at skabe det mest optimale samspil imellem menneske og maskine.

Anbefalingerne eller de guidelines der ligger i ISA-101 er skabt med respekt for operatørens behov og for at øge og forbedre fokus på de aktiviteter der foregår i processen i øjeblikket og hvad der kommer til at ske i den nære fremtid.

ISA 101 standarden benyttes i mange sammenhænge for at skelne vigtig information fra mindre vigtig information. Skærmbilleder designes efter et informationshierarki i flere niveauer. Designet laves således det bedst muligt understøtter fakta således den mest effektive drift opnås. Undervejs i designprocessen laves der review og test af design for at tilrette eventuelle fejl eller forbedre brugerinteraktionen.

Ønsker du at høre mere om HMI og SCADA programmering og design, så besøg vores side om SCADA og SRO hvor du også finder din kontaktperson og kontaktformular.

Et billede af et scada fra Logimatic
Et spildevandsanlæg hvor SCADA og HMI benyttes.

For at blive klogere på HMI og SCADA-design kan du også tage et kig på denne video der forklarer om High Performance HMI: https://www.youtube.com/watch?v=5GEvFF8pGlc

Du kan også læse mere om SRO, fx. vores artikel om hvad en PLC er.

SRO, SCADA & PLC Specialist. Automation til forsyningsbranchen. Per Ghodt
Vil du vide mere om hvordan et godt, effektivt SCADA skal designes? Kontakt mig i dag!

Per Ghodt

Vil du vide mere om hvordan et godt, effektivt SCADA skal designes? Kontakt mig i dag!

Bo Eckhardt

Logimatic Engineering A/S

Sofiendalsvej 9
DK-9200 Aalborg
+45 9634 7000
lmc@logimatic.dk