Nyhedsoversigt

23.08.2021 - Nyheder

Globus Wine fortsætter væksten og insourcer lageret

Globus Wine insourcer lager og samler alt under ét tag for at understøtte virksomhedens vækst. Lagerstyringssystemet LOGIA skal styre hele det nyopførte lager og produktionslogistikken.

Globus Wine er en stor spiller på vinmarkedet i Danmark. Virksomheden importerer vin fra hele verden, tapper den dels på flasker og i BIB (bag in box), som er den mest bæredygtige salgsenhed, og efterfølgende distribueres produkterne til kunder i hele Europa.

I 2019 opførte Globus Wine nyt hovedsæde i Køge på 11.000 m2. For at optimere logistikken udvider virksomheden nu med et 6.300 m2 stort lager, som skal rumme omkring 20.000 paller færdigproduceret vin svarende til 14 millioner liter vin.

Lageret består af råvarelagerområder, et nyt smalgangslager med færdigvarer og et forsendelsesområde med gennemløbsreoler. Produktionen har derudover et kanban-lager med de hyppigst anvendte råvarer. LOGIA skal styre alle lagerområder samt logistikken til og fra produktionen, herunder pluk af råvarer til produktionslinjerne, genopfyld af produktionens kanban-lager og flowet af de færdigproducerede varer fra produktionen.

Der produceres både til ordrer og til lager. Lager- og produktionslogistikken er fuldt integreret og optimeret i forhold de udgående kundeordrer. Det betyder, at færdigproducerede varer til kundeordrer kan guides direkte fra produktionen til gennemløbsreolerne i forsendelsen, hvor de fordeles og oprankes ordrevis. Varer, der produceres til lager, guides til færdigvarelageret, hvor lagerlægningen i smalgangslageret foretages af semiautomatiske smalgangstrucks styret af LOGIA. Samlet set opnås en effektiv udgående logistik fra produktionen med et minimum af interne flyt og operationer. 

LOGIA-løsningen implementeres med fuld integration til Globus Wines ERP-system (Visma) og med interfaces til etiketteringssystem og smalgangstrucks.

Læs mere om lagerstyringssystemet LOGIA