Nyhedsoversigt

15.08.2022 - Nyheder

Pressemeddelelse – INUATEK købt af ny nordisk automationsgruppe og fusionerer med AN Group, Picca og Logimatic

INUATEK bliver en del af ny nordisk automationsgruppe og styrker den igangværende udviklingsstrategi, særligt indenfor Industriel IoT (IIoT), Telekommunikation og Cybersecurity.

Den nye gruppe består udover INUATEK således af 3 fusionerede danske virksomheder Picca, Logimatic og AN GROUP, samt af svensk-norske Acobia. INUATEK fastholder sine nuværende aktiviteter, hvor ejere og ledere fortsætter som hidtil med en betydelig ejerandel i gruppen.

INUATEK er en ny og innovativ virksomhed indenfor software- og dataløsninger til industrien, med stærke kompetencer indenfor IIoT, Telekommunikation og Cybersecurity. Derudover er INUATEK en aktiv spiller i udviklingen af nye talenter og løsninger, der bygger bro mellem innovative virksomheder, tekniske universiteter og offentlige udviklingsprojekter.

Innovativ investering   

“Opkøbet af INUATEK bringer innovations- og startup-mentalitet ind i vores fælles gruppe, hvor deres nye intelligente løsninger og dataplatforme i høj grad vil komplementere vores nuværende kerneydelser indenfor automation. Dermed en innovativ investering mod visionen om at opbygge en nordisk mester indenfor komplekse og intelligente automationsløsninger,” siger Christoffer Müller, partner i Axcel.

”I INUATEK ser vi frem til at blive en del af den ambitiøse rejse. Den nye adgang til sparring, samarbejde og kapital giver os mange muligheder for at sætte endnu mere kraft på vores udvikling, til gavn for medarbejdere og kunder. Vi har alle sammen softwareudvikling som omdrejningspunkt for vores ydelser og vi har store forventninger til at blive en del af en passioneret og ambitiøs gruppe,” siger Henrik Dam, adm. direktør hos INUATEK.

Alle INUATEKs aktiviteter samt arbejds- og projekttilgange fortsætter som hidtil.

Om INUATEK

INUATEK blev grundlagt i 2018 med det formål at forske i og udvikle energibesparende systemer indenfor telekommunikationsindustrien. I 2020 tager udviklingen fart da INUATEK udvider aktiviteterne med IIoT. INUATEK er i dag leverandør af konsulentydelser samt data- og softwareløsninger til offentlige og private kunder på tværs af Telecom og andre industrier. INUATEK er 12 medarbejdere med aktiviteter primært i Danmark og Grønland, og med kontor i København.

Om AN GROUP

AN GROUP blev grundlagt i 1977 og er leverandør af automatiseringsydelser og softwareløsninger til offentlige og private kunder i Danmark på tværs af Pharma, fødevare og andre industrier. AN GROUP er 50 medarbejdere med aktiviteter primært i Danmark, herunder kontorer i Lynge (HQ), Kalundborg, Aarhus og Aalborg, samt et datterselskab i Serbien.

Om Picca Automation

Picca Automation udvikler automationsløsninger til produktion og procesanlæg. Picca Automation har siden stiftelsen i 1988 arbejdet for en lang række kunder indenfor områderne miljø & energi, Pharma, industri samt fødevarer.

Picca består af 120 medarbejdere med afdelinger i Søborg, Silkeborg, Troldhede, Thisted og Randers.

Om Logimatic

Logimatic er grundlagt i Aalborg i 1987 og er en dansk ingeniør- og teknologivirksomhed. Logimatic udvikler automationsløsninger indenfor marine, spildevand, fjernvarme, energi og forsyning. Logimatic er i alt 30 ansatte med afdelinger i Aalborg og Værløse. Læs mere om Logimatic.

For yderligere information kontakt venligst:

INUATEK:

Henrik Dam, adm. direktør

M: 40 60 55 08 / E: hrd@inuatek.com

Logimatic:

Troels Severinsen, CEO

M: 40 28 59 43 / E: ts@logimatic.dk

Den nye nordiske automationsgruppe:

Knut Akselvoll, bestyrelsesformand

M: 30 42 90 88 / E: kak@picca.dk