Integrated Platform Management System (IPMS) benyttes ombord på skibe og ubåde til at overvåge og kontrollere skibets skrog samt mekanisk, elektrisk og damage control-systemer. Vi leverer et klassegodkendt IPMS til flådeskibe, som er bygget op omkring COTS produkter. Systemet er udviklet i samarbejde med Søværnet, men leveres globalt.

Vi giver jer høj fleksibilitet i systemintegration og brugerinterface (HMI).

Logimatics IPMS har bragt IT-understøttet kontrol og overvågning af vores skibe ind i en ny æra - både operationelt og vedligeholdsmæssigt.

Søværnet

 • Søværnet

Det siger vores kunder

Logimatic udvikler og leverer automations- og softwareløsninger til kunder i alle typer brancher – og i alle dele af verden.

IPMS i detaljer

Typisk maskineri, udstyr og systemer der monitoreres og styres med IPMS:

 • El produktion og fordeling
 • Power Management
 • Fremdrivningskontrol
 • Hjælpessystemer
 • Remote overvågning og håndtering af skib
 • Alarmsystem med extension alarmpaneler
 • Havarikontrol
 • Conning displays
 • Stabilitet
 • CCTV system

IPMS er overordnet set opbygget af et antal kontrolenheder (PLC’er), redundante server-racks og et antal operatørstationer.

PLC’erne håndterer data-kommunikation med systemets inputs og outputs (I/O), som både omfatter fysiske ledninger tilsluttet I/O-moduler og datapunkter overført via serielle og bus-baserede forbindelser til andre kontrolsystemer.

PLC’erne håndterer også den automatiske styring af pumper, ventiler, etc. samt alarm-opsamling. Operatørstationerne og serverne håndterer præsentation og fjernstyring for operatørerne vha. mimikbilleder og en alarmliste. Et totalt nedbrud af client/server-delen påvirker ikke PLC-nivaeu’et, som fortsat udfører automation og alarm-opsamling.

Den overordnede filosofi med IPMS er, at systemet skal være så arbejdsdygtigt som muligt, uanset tab af enkelte kontrolenheder eller operatørstationer, eller skade på enkelte områder i skibet.

Installationen af IPMS følger skibets opdeling i havarizoner, som skal kunne fungere uafhængigt af hinanden. Der er således installeret mindst én PLC i hver havarizone, og de to server-racks er placeret så langt fra hinanden, som muligt.

Download brochure om IPMS (Engelsk version)

Niels C. Borck har efter en sejltur på Iver Huitfeldt – én af de tre nye danske fregatter – beskrevet såvel oplevelsen, som en hel del af de tekniske detaljer ved skibet.

For en lidt anderledes vinkel, på en af de danske stoltheder i det Danske Søværn, kan du med fordel læse “Seen & Sailed”.

Hent brochuren “Seen and Sailed” i PDF

Læs mere om 3 specifikke løsninger som Logimatic har leveret til Søværnet. (PDFer til download er på engelsk)

IPMS til de 2 fleksible støtteskibe i ABSALON-Klassen.
IPMS til de 3 fregatter i IVER HUITFELDT-Klassen.
ICS til DANNEBROG.

 

Kontakt mig hvis du vil vide mere om IPMS.

Troels Severinsen

Logimatic

Sofiendalsvej 5B
DK-9200 Aalborg
+45 9634 7000
lmc@logimatic.dk