INSEACON benyttes ombord på skibe og ubåde til real-time overvågning og kontrol af udstyr, skrog, mekanik, elektronik og damage control maskineri og systemer. Vi leverer et klassegodkendt IPMS (Integrated Platform Management System og MCAM (Machinery Control Alarm & Monitoring) til skibe, som er bygget op omkring COTS produkter.

Vi giver jer høj fleksibilitet i systemintegration og brugerinterface (HMI).

Download brochure om vores INSEACON IPMS kontrolsystem

Fregatten Absalon er et af Søværnets skibe som har INSEACON IPMS ombord.

Til de danske fregatter har Logimatic leveret kontrolsystemet INSEACON. I nedenstående film der er lavet for Søværnet ses hvordanINSEACON IPMS samt STRATECA - vores system til kritisk og effektiv kommunikation benyttes. Her under er det muligt at se både skib og systemer i brug.
Logimatics IPMS har bragt IT-understøttet kontrol og overvågning af vores skibe ind i en ny æra - både operationelt og vedligeholdsmæssigt.

Søværnet

 • Søværnet

Det siger vores kunder

Logimatic udvikler og leverer automations- og softwareløsninger til kunder i alle typer brancher – og i alle dele af verden.

IPMS i detaljer

Typisk maskineri, udstyr og systemer der monitoreres og styres med INSEACON:

 • El produktion og fordeling
 • Power Management
 • Fremdrivningskontrol
 • Hjælpessystemer
 • Remote overvågning og håndtering af skib
 • Alarmsystem med extension alarmpaneler
 • Havarikontrol
 • Conning displays
 • Stabilitet
 • CCTV system

INSEACON IPMS er overordnet set opbygget af et antal kontrolenheder (PLC’er), redundante server-racks og et antal operatørstationer.

PLC’erne håndterer data-kommunikation med systemets inputs og outputs (I/O), som både omfatter fysiske ledninger tilsluttet I/O-moduler og datapunkter overført via serielle og bus-baserede forbindelser til andre kontrolsystemer.

PLC’erne håndterer også den automatiske styring af pumper, ventiler, etc. samt alarm-opsamling. Operatørstationerne og serverne håndterer præsentation og fjernstyring for operatørerne vha. mimikbilleder og en alarmliste. Et totalt nedbrud af client/server-delen påvirker ikke PLC-nivaeu’et, som fortsat udfører automation og alarm-opsamling. Læs mere om hvad en PLC er her. Logimatic leverer også anlæg med PLC’ere til forsyningsbranchen. Læs mere om vores ydelser til forsyningsbranchen her.

Den overordnede filosofi med IPMS er, at systemet skal være så arbejdsdygtigt som muligt, uanset tab af enkelte kontrolenheder eller operatørstationer, eller skade på enkelte områder i skibet.

Installationen af IPMS følger skibets opdeling i havarizoner, som skal kunne fungere uafhængigt af hinanden. Der er således installeret mindst én PLC i hver havarizone, og de to server-racks er placeret så langt fra hinanden, som muligt.

Niels C. Borck har efter en sejltur på Iver Huitfeldt – én af de tre nye danske fregatter – beskrevet såvel oplevelsen, som en hel del af de tekniske detaljer ved skibet.

For en lidt anderledes vinkel, på en af de danske stoltheder i det Danske Søværn, kan du med fordel læse “Seen & Sailed”.

Hent brochuren “Seen and Sailed” i PDF

Logimatic har igennem mange år samarbejdet med Det Danske Forsvar – Søværnet.

Læs mere om 3 specifikke løsninger som Logimatic har leveret til Søværnet. (PDFer til download er på engelsk)

IPMS til de 2 fleksible støtteskibe i ABSALON-Klassen.
IPMS til de 3 fregatter i IVER HUITFELDT-Klassen.
ICS til DANNEBROG.

I arbejdet med løsninger til Søværnet samarbejder vi i LOGIMATIC med en lang række virksomheder, hvoraf mange er medlemmer af NavalTeam Denmark. Se listen af samarbejdspartnere på NavalTeam Denmarks website.

I 2019 blev vi certificerede partnere ved ThinManager og vi har i dag både en Platinum Level Integrator, Henrik Jerslev Jensen og en Certified Level Integrator, Mathias Jensen.

På flere af Søværnets skibe har vi integreret ThinManager for øget:

 • Fleksibilitet
 • Hastighed på arbejdsstationer
 • Cyber security

Læs mere om casen via Rockwells website

Vil du vide mere om ThinManager, så se denne video.
For yderligere info om ThinManager, se deres hjemmeside.

Du er altid velkommen til at kontakte os!
Vi står klar til hjælp, support og sparring. 

Kontakt mig hvis du vil vide mere om IPMS og de relaterede systemer.

Troels Severinsen

Kontakt mig hvis du vil vide mere om IPMS og de relaterede systemer.

Mads Juul Jensen

Logimatic Engineering A/S

Sofiendalsvej 9
DK-9200 Aalborg
+45 9634 7000
lmce@logimatic.dk