Nyhedsoversigt

26.02.2019 - Nyheder

Danske automation specialister bag banebrydende drivhus koncept

Logimatic Engineering A/S skal levere en total automationsløsning til et nyt prestigefyldt drivhus koncept på Sundrop Farms I Australien.

Det danske ingeniør firma, Logimatic Engineering A/S, skal levere en total automationsløsning til et nyt prestigefyldt drivhus koncept på Sundrop Farms I Australien. Markerne hos Sundrop dyrker værdifulde afgrøder ved hjælp af blot havvand og sollys. Drivhus løsningen udnytter solens energi ved at omdanne havvand til ferskvand, som markerne herefter kan vandes med, elektricitet til at forsyne drivhuset og energi til at opvarme og afkøle drivhusets afgrøder.

Sundrop Farms praler med, at de er de første i verden til at gro noget ud af ingenting. Og med god grund; mens et typisk drivhus anvender grundvandet til vanding, gas til opvarmning og elektricitet til nedkøling, så er Sundrop systemet kun afhængig af havvand og sollys til dets energi- og vandbehov.

Det nye Sundrop system I Port Augusta i det sydlige Australien vil opvarme drivhuset, der dækker næsten 50 tønder land, i løbet af vinteren eller på kolde sommernætter, give frisk vand ved at afsalte havvand fra nærliggende Spencer Bay og periodisk køre en dampturbine til at producere elektricitet.

Fordelene ved et system som dette er indlysende. Bevarelse af ferskvandsressourcer, færre ’food miles’, reduceret pesticidanvendelse, reduktion af efterspørgslen på fossilt brændstof og effektiv udnyttelse af marginaljorder – bare for at nævne nogle enkelte. Alt dette er stadig muligt imens der drives en rentabel forretning.


Et system som dette kræver eksperter
Et fantastisk system som dette kræver eksperter for at fungere – og ikke mindst for at være pålideligt. Nogle af de hjerner, der kan sikre dette, blev fundet så langt væk som i Danmark.

Aalborg CSP A/S er en førende pioner inden for koncentreret solenergi (CSP) teknologier, der blev valgt til at udvikle og levere det integrerede solenergi system til drift af de nye drivhuse hos Sundrop Farms. For at sikre, at systemet fungerer problemfrit hele året og tilpasser sig forskellige sæsonprægede behov blev Logimatic Engineering A/S valgt som leverandør af hele kontrolsystemet. De to selskaber har tidligere bevist at kunne levere løsninger i verdensklasse sammen. For nogle få år siden leverede Logimatic store el- og automationsløsninger til pålidelig drift af Aalborg CSP’s dampkedler i soldrevne kraftværker i den sydlige del af Spanien – et projekt, der viste sig at være meget vellykket.

Igennem den næsten tre årtiers lange historie i Logimatic har selskabet en omfattende erfaring med automationsprojekter inden for grøn energi. Nogle af disse projekter har fokuseret på optimering af eksempelvis industriel forarbejdning og maritim automation. Endvidere har den globale efterspørgsel på eksperter inden for området ført Logimatic til at gennemføre store automatiseringsprojekter i alle dele af verden. Nogle få eksempler er et automatiseret kontrolsystem til damp- og varmtvandskedler til centralvarme i den norske hovedstad Oslo, kontrol af kedler til aluminium produktion i Tyrkiet og dokumentation af hardware status og software backup på en boreplatform i Qatar.

Vi er meget stolte og tilfredse med at være en del af dette store projekt i Australien. Det er et projekt, som endnu en gang trækker på vores kernekompetencer og som vil demonstrere det vidensgrundlag, som vi har opbygget i løbet af de seneste årtier,” fortæller Troels Severinsen, administrerede direktør for Logimatic Engineering A/S.


Sundrop Farm systemet forventes i drift i oktober 2016.

Om Logimatic Engineering A/S
Logimatic Engineering A/S har 28 års erfaring som global leverandør af en bred vifte af el- og automationsløsninger. Kundegrundlaget består af industrielle såvel som maritime virksomheder – både offentlige og private.

Logimatic er stolte over sine medarbejdere. De er rygraden i virksomheden og anses for at være blandt de bedste i branchen.

Logimatic Engineering A/S har i de seneste år opbygget en omfattende viden om kontrol og justering af både kedel- og energianlæg. Projekterne har involveret varmtvands- og damp produktion samt gas, olie og brændstof.

Forskellige industrisektorer repræsenterer specifikke krav. Logimatic har et stort kendskab til disse krav – inklusive forskellige sikkerhedsbestemmelser – og leverer løsninger, der opfylder disse krav og regler.

Logimatic påtager sig gerne opgaven som totalleverandør af alle el- og automationsløsninger. Eksempler på disse løsninger kan være inden for områder såsom kedler, spildevand, industriel forarbejdning m.m.

www.logimatic.com
www.linkedin.com/company/Logimatic

Om Sundrop Farms

Sundrop Farms er pionerer inden for bæredygtigt landbrug i den tørre verden ved at dyrke værdifulde afgrøder ved hjælp af havvand og sollys. De har teknologien og færdighederne til at udvikle, konstruere og drive drivhuse på de steder, der har ringe eller ingen adgang til agergord, kilder til frisk vand, netværk af elektricitet eller naturgas.

Virksomheden har skabt et proprietært system til fødevare produktion, som dyrker afgrøder af høj kvalitet hele året rundt i drivhuset som anvender de rigelige og vedvarende ressourcer af sollys og havvand.

I takt med at verdens befolkning fortsat øges eliminerer Sundrop Farms fødevare produktionens afhængighed af verdens begrænsede ressourcer og bygger i stedet på vedvarende ressourcer til at udvikle fødevare industrien i hele verden – ikke kun profitabelt men også bæredygtigt.

Presse kontakt:

Logimatic Engineering A/S – Danmark
Administrerende Direktør
Troels Severinsen
Telefon: 9634 7000
E-mail: troels.severinsen@logimatic.dk