Nyhedsoversigt

11.09.2017 - Nyheder

Den første tyske metanol celle drevet båd har Logimatic automation til at styre brændselscelle-anlægget

Logimatic leverer styresystem til at håndtere installationer på Tysk metanol brændselscelle drevet båd.

Logimatic Engineering har leveret et styringssystem til styring af metanolbrændselscellerne. Systemet indeholder en dedikeret HMI-grænseflade samt integration ind i fartøjets hovedstyringssystem. Løsningen er baseret på COTS produkter og er udviklet med fokus på genbrugelighed og konfiguration i tæt samarbejde med SerEnergy. Hvilket gør det muligt for SerEnergy at teste og idriftsætte uden at have brug for en ingeniør fra Logimatic onsite.

Brian Ahrensbach Sørensen, Elektroteknik og Automation Ingeniør hos Logimatic, siger, ”Det er altid meget spændende at arbejde med grønne energiprojekter. Vi har været meget involveret i hele processen og har tilpasset læsningen til at passe til dette projekts behov. Det sjove er, at vi ikke vidste fra starten, hvordan den endelige løsning ville se ud. Det er noget, vi har besluttet i tæt samarbejde med SerEnergy.”

Løsningen består af flere standardmoduler med en fleksibilitet, der muliggør ændringer både under og efter opsætningen. Logimatic kom med en løsning indenfor programmering og udstyr, som var det bedste match til dette specifikke projekt.

Søren Kildedal, Head of marine, ”Det vigtigste for os i processen var fleksibiliteten. Ved at kommunikere næsten dagligt fandt vi frem til den bedste løsning for os, og fordelen er, at det er muligt at ændre løsningen i fremtiden, hvis det bliver nødvendigt.”

Læs mere om SerEnergy

Læs mere om Logimatic eller følg os på LinkedIn